HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Jan-2007 07:29 Email | Share | | Bookmark
Update!

 
Assalamualaikum semua...

Just nak update sikit about 4H...takde gambar baru pun sebab tak sempat nak ambik gambar apa pun...

Haziq dah masuk darjah 1 kat Sek Keb Bangi...dia ok ajer sbb ramai kawai tadika and anak jiran yg sekolah sekali.....pagi tu hantar dia pastu balik hantar Harris pulak tadika dekat Little Caliph...

Memula Harris ok...bila nim nak balik, dia dah pegang2 tangan tak nak lepas tak kasi balik...pujuk lagi...menangis pulak dah...puaslah pujuk dari pukul 8.30 sampai 9.30....lupa lak..masa tgh tunggu tu, ada org tegur, laaa Erda (ibu nabihah & Faqih) rupanya...baru perasan nabihah tgh main toys kat sini...barulah dapat tgk baby Faqih..comeii sangat dia tido kat pangkuan ayah dia...ha nabihah pun menangis jugak...Harris dasat gak, sampai dia cengkam tangan babah dia sampai lukalah...dasat tul..bukan apa, tak sangka dia nak nangis camtu sbb diakan macam 'lain' sikit...nampak 'ganas'...heheh..tapi rupa2nya 'syahdu' jugak! At last kitaorang tinggalkan dia kat tingkat atas, pastu lari keluar suh cikgu dia tutup pintu semua...Rugilah pulak sbb nim tak bawak kamera masa ni...tersangatlah ruginya sbb ini first day of school diorang...actually nim tak ingat mana nim letak kamera...

Pastu rasa laparlah pulak sbb tak breakfast lagi (Haziq Harris dah breakfast)...so nim ngan hubby singgah kedai mamak makan dulu..(Hadif & Hafiy hantar nursery..maid tak dapat2 lagi ek..tensenkan!)...ingatkan Haziq rehat puko 10, bila sampai kat sekolah puko 10, tgk org tgh rehat, rupanya puko 9.40...laaa nampak Haziq tgh main2 ngan kawan dia kat kantin...dia minum air bekal dia..tanyalah dah makan belum, dia kata belum...terus ajar dia camner nak beli pakai duit...sian dia, baru 2-3 suap nasi lemak, dah bunyi loceng, kelam kabut pastu pergi beratur...dia pesan, esok datang awal tau mama...heheh...sorry sayang..mama dah lama tinggalkan sek rendah ni..lupalah pulak jadual...esoknya nim bekalkan roti telur...memula dia taknak bawak, pujuk jugak, bawak jugak dia and makan...Semalam, nim bawakkan bekal, bila balik tgk dlm beg dia, bekal tu tak usik pun...ishkk budak nih!

Hmm...Hadif & Hafiy tak berapa sihat skang..batuk2...hadif kerap muntah, tgh tido pun muntah, letih dah tiap2 hari merendam, membasuh, mengemop, mengelap muntah2 tu...penat dah kitoarang pergi klinik...nim cuti 2 minggu sebelum raya haji ari tu...ingatkan maid dtg minggu tu tapi rupanya dia tak jadi datang...dia cancel nak dtg...terpaksalah kitaorang memilih biodata baru pulak..sabar ajelahkan...

Nim ada gak tgk2 fp mommies yang lain cuma mmg tak sempat nak tinggal coments...pada mommies yang baru kenai2 tu...nanti yer bila nim free nim visit fp you all ok...

Budak Nakal yang tak disangka-sangka menangis sakan masa gi Tadika...


Monday, 4-Dec-2006 03:20 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday To Me!!!!


(Saja je letak gambar masa kawin dulu - 30 Okt 1999 - Ni gambar masa potong kek...)

Yeeehaaa!! Hari ni 4 Dec besday Nim....hehh...happy sangat hari ni walaupun dah masuk 30 tahun maaa!! Ishkkk terasa masih muda remaja gitu...hhahhaha...(kalau opismate mama dengar ni sure berbulu...!!)

Ops tapi takleh citer panjang, Nim teramatlah busynya skang ni ngan konvokesyen OUM (16-18 Dec) dari skang sampailah christmas nanti...tu yg tak dapat join gathering kat Park KLCC tu...tapi InsyaAllah besday Ca nanti kami datang....

Haziq & Harris still tinggal kat rumah Opah ngan Atok kat gombak...Hadif and Hafiy kat nursery kat rumah...so weekend je kami pun ke Gombak melawat Haziq & Harris...semalam masa mama nak balik, Harris nangis...siannya mama tengok...sedih sangat dia...dia cakap sambil teresak2..."Ayish sayang mama, Ayish rindu mama.." Aduhai camnelah mama nak buat ni....Sabar ye sayang...nanti seminggu 2 lagi bibik baru sampai.....

Sabtu ari tu Mama ngan Babah sempatlah bawak 4H round Zoo Negara...excited sangat2 Hadif...tapi tulah, gambar tak banyak...nantilah ek bila sempat nim upload...

Happy nih.. Bila mama tanya Haziq mana hadiah mama...dia cakap "Haziq kecik lagi, takde duit nak beli hadiah..." Nasib baik babah dah kasi hadiah...cuma tak sempat nak gi makan2 je lagi...nantilahkan.... Mama tak kisah....

Ops lupa nak citer perkembangan Hafiy...
Hafiy dah 8 bulan hari ni....takde gigi lagi, tak boleh merangkak lagi so tak boleh duduk lagi...tapi mengensot mak aiii lajunya...sampai ke dapur pun boleh...ishkk part ni tak suka, suka memasukkan segala bende dlm mulut, geramnya!! Lepas jumpa paed kat ampang puteri, baru nampak Hafiy dah aktif...dah semakin sihat, and baru mula nak 'menaikkan' berat badan...yelah, kalau tak baru 6.5 je dia...rasanya baru 7 lebih je kot...still kurus! Err tak suka makan, kalau buat bubur nasi, mulalah uwekk uwekkk disembur2nya keluar...(sama macam Arissa)...pastu mamanyalah yg habiskan (sama macam mummy arissa...heheh..).. kalau nestum tu boleh tahan lagilah, tapi tak banyak dia makan...yg pastinya dia kerap menyusu....setiap 1 or 2 jam sekali....tapi sekali minum 5-6 ounce jer... mana tak kuruskan!


To mommies yg visit fp 4H ni, terima kasih banyak2...especially yang baru2 tu...InsyaAllah bila nim berkesempatan, nim akan jenguk FP you all kay....

To Wawa (mummy Iman)...laaaaa Makyang (Makcik Lela) tu makcik k nim - kakak kepada mak k nim...mmg close sesangatlah....yg kat manchester tu kak ina my cousin, dulu kami satu uni kat US....hmm mmg kecik sangat dunia nikan...k nim selalu pergi rumah makyang tu....

To Mimie (Mummy Arissa)..... rambut Harris Hadif and Hafiy perang sbb ikut babah depa...masa kecik2 perang and curl...semua ingat dia anak mat saleh dulu masa kecik...tapi tulah, bila dah besar panjang ni...errr makin gugur satu persatu....so InsyaAllah Harris and Hafiy ada potensi ikut babah depa...botak bila dah besar ...Haziq mmg ikut Nim - lebat dan hitam!!



Tuesday, 21-Nov-2006 03:41 Email | Share | | Bookmark
4H beraya lagi - Baju Merah!

Harris & Hadif
Haziq & Hadif
Babah & Hafiy
View all 9 photos...
Seperti biasa, Harris mesti mashammmm!!


Gambar 4H kat rumah Opah diorang kat gombak!
Ha yang ni baru dapat 4 baju sama boria!
Ala murah je poney punya....heheh...
Rasanya gambar ni dah 3 minggu lepas ni...basi dah!!
Gambar Hafiy 'sihat' lagi..skang Hafiy dah jadi keding...





Wednesday, 15-Nov-2006 02:19 Email | Share | | Bookmark
4H Berhari Raya

 
 
 
View all 5 photos...


Ni gambar2 masa berhari raya ke rumah 'big boss' opis mama di PJ...sebelum tu ke rumah kawan mama di Nilai...ni masa raya ke-6..sebelum diorang semua sakit....err gambar dlm kete je...






Wednesday, 15-Nov-2006 01:57 Email | Share | | Bookmark
Gambar Raya 4H

 
 
 
View all 7 photos...


Harris masam tu sebab dia nak duduk sebelah mamanya (tempat Hadif duduk tu)...
Tu yg masam je tuh, tak puas hatilah dia ngan Hadif (kaki ngusik Hadif!)


Alhamdullilah....4H semuanya dah ok...
Tak ok dari segi nak hantar nursery jer....
Meraung2 nangis Harris & Hadif...
At last change plan, hantar diorang ke rumah jiran sebelah...
Harris suka sangat sbb ada 'geng' dia...
At first tak nak hantar sini sebab ramai sangat Kak Yah tu jaga....
Anak jiran sebelah 3 org, jiran belakang 2 org...
Tu yg berani hantar Hadif and Harris jer sbb dah besar...
Baby Hafiy still hantar nursery...
And si Haziq...pergi tadika dari pagi sampailah petang..daycare sekali!


Selesai masalah....

Cuma masalah 'penat' mama dia ni yg tak habis2...
Serious penat...balik kerja bersilat kat dapur...
Masak utk diorang...pastu tetiba Hadif berak, basuh jap...
Sambung masak balik...sambil tu hubby masukkan baju dlm machine...
Pastu kasi 4H makan...
Pastu siapkan beg baju2 utk 4H ke nursery/rumah jiran/tadika esoknya...
Pastu sapu sampah...pastu sidai baju...
Pastu gosok baju...pastu mamanya terus pengsan tido!
And believe it or not, Nim dah turun 3kg...dari 53kg dah jadi 50kg!
(errr sekejap je tu kot...ni sbb masa seminggu jaga diorang tu tak lalu nak makan..la ni lalu balik dah.. )


So...ni ajelah gambar2 raya diorang di kota bahru kelantan...






[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net