HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 16-Feb-2007 01:42 Email | Share | | Bookmark
Jom mandi kolam!!

 
 
Hafiy ngan babah...senyum lagi!
View all 17 photos...
Ni aktiviti 4H selepas majlis akad nikah cousin Nim kat senawang ari tu...
Tapi tulah...puas nim cari swimming trunk 4H tapi tak jumpalah pulak..
Manalah pulak hilangnya... nak beli baru tak sempat so dgn selambanya
Mama diorang ni pun pakaikan 'spender' jer...heheh...

Actually Hadif masuk je kolam kecik dia dah 'lemas' yer...phobia kejap
(err buat malu ngan Sara jelah Hadif nih! )
Tapi lepas tu bila my cousin dukung dia bawak berendam dlm pool org besar, sukalak dia...

Hafiy tak mandi sbb takde sapa nak jaga dia nanti...nim malas nak join...tgk dari jauh jer...
abah depa pun duk lepak tepi pool jer...syok berangin!




Friday, 16-Feb-2007 00:42 Email | Share | | Bookmark
"Mat Senyum/Ketawa"

 
 
 
View all 12 photos...



Wednesday, 7-Feb-2007 04:51 Email | Share | | Bookmark
School Time....

Sempat posing sebelum pakai kasut...
Berat tau beg tu...
Bas nak sampai dah...
View all 12 photos...
eheh....org dah sebulan sekolah...ni baru berkesempatan
nak letak gambar Haziq & Harris sekolah....


Ni pun gambar2 dah 2-3 hari sekolah...kasut pun dah 'hitam'
Jenuh tau Haziq ni...penat nim memberus kasut dia...cepat benar kotor!
Beli 2 jer....nasiblah..kalau time nim tak larat nak membasuh malam2 tu..
Pakai jelah kasut hitam... Baju lagilah...mmg sekali pakai jer...
Mak aiii ada je kotor sana, kotor sini, hitam sana, hitam sini,
kuah sos sana, kuah sos sini...boys will always be boys...



Harris ok jer....ops lupa, weekend ari tu dah potong rambut Harris yang curly2 hujung tu...
Dalam gambar ni rambut panjang lagi...nanti yer nim ambik gambar baru dia berambut pendek!


Nim bangun puko 5.30 pagi, terus pergi dapurk siapkan breakfast and bekal utk Haziq...
Puko 6 naik atas balik, nim mandi siap2 semua...
6.20 kejutkan Haziq...dia mandi semua...siap pakai baju...
6.30 breakfast....Masa ni nim kejutkan abah dia suh bangun..
Abah dia bangun mandi...pastu kejutkan Harris siapkan Harris pulak..
Nim kat bawah tunggu haziq makan, pakai socks kasut tunggu kat luar...
6.50 bas dia ambik...
Lepas tu tarus nim naik atas angkut baby dulu...bawak ke nursery selang 2 rumah..
Pastu beg2 diorang...kengkadang abah dia hantarkan Hadif, kengkadang Nim..
Harris pun dah siap makan pergi nursery tu dulu tunggu van dia ambik puko 7.50 nanti
Pastu puko 7.05 camtu, kawan nim ambik pergi kerja sama2...
Tapi ni jadual kalau nim tumpang kawan...
Kalau nim kena naik komuter...haruss lagi cepat kena gerak...
6.45 kena make sure semua sudah berada di nursery...
Pastu lepas je Haziq naik bas...hubby akan hantar nim ke stesen komuter yang 8-10 minit jauhnya...
Nak kejar tren puko 7.04...
Itulah rutin harian ku diwaktu pagi..
Sekian terima kasih...


Update on Hadif :

Babah dah belikan dia basikal baru sempena besday dia ari tu...
Sukanya diaaa...langsung tak kasi sesapa naik..
Pandai dia kayuh (kayuh separuh separuh) tapi gerak laju...
Satu taman boleh pusinglah...banyak kali jatuh bila turun bumper
Tak sempat brake...tapi dia tak patah semangat...kayuh lagi pastu..
Ha gambar Hadif ngan beskal baru dia pun nanti dulu yer...






Tuesday, 6-Feb-2007 01:15 Email | Share | | Bookmark
Aksi Abang Hadif buli Baby Hafiy....

Memula ok...
Dah tarik sikit dah...
Hafiy dah rimas...
View all 9 photos...
Ni gambar 2 beradik kecik ni masa wedding cousin nim kat Senawang ari tu...
Dek kerana Nim yg paling ramai anak (anak kecik)...so duk dlm rumah jelah kerjanya...
Bukan dapat menolong apa pun...nolong tgkkkan 4H pun dah pening!!

So..ni bila Nim nak snap gambar depa berdua, bila suh posing...Hadif over pulak!
Sian kat adik dia kena buli...tapikan actually, yang sebenar2nya....
Hadif yang selalu kena buli ngan Hafiy...

Bila mama tgh relax2, tetiba dgr Hadif nangis, rupanya itu baby Hafiy sudah penyek (tindih)
abang dia....abg dia tersekat tangan tak boleh bangun pastu nangislah...
Yang si baby relax je senyum...maintain mcm biasa....
Banyak kali dah Hadif kena hempap ngan adik dia tuh...
Mama tak larat nak gelak tgk si abang yang manja terlebih tu nangis ngada2....

Ops lupa...ni kiranya Hadif 'membalas dendam' kat adik dia yang selalu 'hempap' dia...
Hafiy dah 10 bulan...hmm baru nak merangkak (sebelum ni mengensot mcm askar jelah - lamakan)..
Gigi dah ada 2 btg bawah...nampak mcm nak tumbuh satu lagi kat atas...
And as usual...."Mat Senyum"....senyummm je kerjanya....


Errr jahatkan my cousin...diorang kata kalau Hadif or Hafiy hilang kat mall ker,
and bila nim nak tuntut, mesti diorang tak percaya sebab beza ngan muka melayu mak dia ni...ishkkk!!






Monday, 15-Jan-2007 00:46 Email | Share | | Bookmark
Happy 2nd Birthday to My Cheeky Cutie Boy - MUHAMMAD HADIF



Today 15 January 2007, Hadif is turning 2!

Lately, Hadif makin menjadi2 merap dia kat mama, merap sesangat!
Nak berdukung jer...mama nak buat kerja pun susah! Nak gi toilet pun terpaksa
bawak dia sekali...pantang nampak mama dukung baby Hafiy, mesti dia marah..
nangis nak dukung jugak!




Pastu suka merajuk...mcm org tua pulak tu, siap masuk bilik bawah tu
pastu dia tutup pintu tu! Dengarlah dia nangis..mama tak kuasalah nak pujuk,
masa tulah mama bolehlah duduk kejap melepaskan penat! Harris adalah bukakkan
pintu tu tapi pastu dia menjerit marah, dia tutup pintu tu balik...kihkih...
nak tergelak pun ada bila mama tgk Hadif merajuk sampai mcm tu sekali!
Tapi tak lama pastu, mama kena jugak bukak pintu tu sbb dia bukannya
sampai nak pusing tombol tu utk bukak pintu...hehe...kang terkurunglah pulak!!




Besday boy mama ni kurus sangatler... 9.4 kg jer...
mana taknya asyik muntah jerkan...ni dah nampak sihat sikit,
lagipun dah tak muntah dah rasanya...Alhamdullilah...




Hadif still tak boleh cakap lagi...cuma mama, babah & baby jer
dia boleh sebut. Tapi semalam bila mama cakap 'ball', dia ikut ball...
bila cakap 'zebra' dia cakap 'beya'...tapi pastu bila ajar lagi, dia dah
senyap jer tak mau ikut...senyumm jer...kunci mulut dia tu rapat2...
ishkk malas sungguh! Nak susu pun main tunjuk jer!




So utk anak mama yang paling manja dan cute ni...
mama doakan semoga Hadif membesar dengan sihat dan ceria2 selalu...
semoga jadi anak yang bijak dan hormatkan orang tua...sayanggg diaa!!!






[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net