HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 23-Jun-2007 04:28 Email | Share | | Bookmark
Hadif Masyammmm!!

Ello..ello semua mommies....
Sorrylah lama tak update...lama tak masuk fp pun..
Busy sesangat skang ni...
Ni pun hari sabtu tapi kat opis kena kerja...

Actually ada banyakkkk sangat cerita...
Tapi nantilah yer...
Nim pun dah rindu sangat nak visit fp mommies yang lain..
Ada yg sempat nak komen...ada yg nim sempat tgk gambar jer...

Ni gambar Hadif masa Family Day OUM....
Gambar ni Razif a.k.a Johan yang snap...
Kononnya utk Kanak-Kanak Paling Bergaya...
Tapi hampeh...Hadif tak mau senyum/posing...

Ada banyak sebenarnya gambar Family Day tu...yang nim capturelah..
Nanti yer akan nim usahakan upload gambar2 tu...
Family Day tu was held on 9-10 June at Glory Beach Resort PD...
Almost 900+ join the gathering...
Seronoklah jugak..lagipun we all yang anak ramai ni tak perlu share apartment ngan family lain...
And the best moment is...Mama menang lucky draw okeh! 1st prize okeh...!
Ingatkan tak menang dah..give up dah tunggu masa dinner malam tu...
At last...no naik..tapi hadiahnya tak sebest last year...pakej pergi balik flight and hotel kat Bangkok...tahun ni...1st prize dapat tiket pergi balik Langkawi utk 2 org..
Hmmm bila agaknya mama nak honeymoon lagi sekali ngan babah ni...
Err liza...ok apa blender tu...thn lepas nim dapat juice maker jer..





Monday, 28-May-2007 03:46 Email | Share | | Bookmark
Good News & Bad News....

Hmm...you all nak dengar yang mana satu dulu? Bad news ka good news? heheh...

Actually yg bad news tu bukan tentang nim...tapi nim tumpang sedih....sedih sesangat....
My opismate (my boss's secretary)..just lost her baby girl...third one, her first and second both boys...ni baru dapat 3 bulan setengah...and it's so tragic because out of sudden...citernya macam ni..

Dia baru je dapat maid seminggu lebih, mula2 hantar lagi anak2 and her maid kat rumah kakak dia, bila dia dapat cuti, barulah dia ajar itu ini kat maid tu...nampak macam oklah dia kata, umo pun 26 thn and dah ada anak sorang....pastu last Monday barulah first time dia tinggalkan anak2 dia kat rumah with the maid....

Wednesday morning, 8.30 am dia sampai opis, pukul 8.45 am, dia call nim dgn suara cemasnya cakap neighbor dia call cakap something wrong with her baby, dia mintak nim tolong replace dia jaga bosslahkan...so about 9.45 am later, dia call dengan teresak2nya cakap, "Nim, i've lost my baby, i've lost my baby... Dr tak dapat selamatkan dia..." Terkejutnya nim masa tu...tak tau nak cakap apa dah...terus bagitau HR, opismate boss semua...pastu pergi tgk dia kat Pantai Bangsar...

Dr mmg tak tau punca kematian baby tu...pagi tu dia muntah2...pastu terus tak sedar...so polis suruh buat post mortem jugak....baru boleh release the body...bila dah buat, internal dada dia...banyak kesan lebam2...and dekat kepala ada banyak darah beku, and dr mmg cakap ini kesan hentakan yg kuat....so dah jadi kes jenayah...and the suspect was the maid...so dia kena tahan reman 3 hari...tak taulah apa jadi...tapi at last maid tu ada jugak ngaku yg baby pernahlah terhantuk kat bath tub...

Nim kalau ingat2 balik..mmg sedih...terus risau jugak...teringat pulak kat anak2 sendiri....Nim doakan semoga baby Alisha lebih 'selamat' dan gembira di sampingNya....To Ibunya, Shafinah, jgn sedih2 sangat...cuma ingat yang Alisha akan tunggu Fina di syurga nanti...

So..oklah, takmo sedih2 dah...yg pergi tu biarkan pergi, kita yg hidup kena teruskan kehidupan..

And utk good news (Hana, jgn bagitau dulu tau...shhhhh heheh)....tunggu yer...esok ker, lusa ker, minggu depan ker...heheh...baru nim bagitau...4H alhamdullilah sihat...and actually nim tak dapat letak gambar sebab takde gambar baru...kamera dah jual kat adik ipar.... and yes, baru beli kamera baru sabtu ari tu...tak try tangkap gambar lagi...sabar ok...

Ops lupa....to Asma (Mama Imaan & Lana).... tq so much for the books! (Dapat Friday ari tu) Jenuhlah nim nak bacakan 4H story tu ....and nampak gayanya kena cuba resepi2 tu...(nak wish tq kat FP tapi tak tau password..lupalah Thank you again and again....suka sangatttt!!

To Ed, Congrats....so comels itu baby Dina.... Tersangatlah comelnya...terus terasa nak pregnant lagi...tapi not nowlahkan...sabar menanti nih...

To Mira....nim tau perasaan Mira camner risaunya bila Ca asyik demam je tukan, kalau Mira baca citer baby Alisha ni mesti lagi risaukan......Sama2lah kita doa semoga semuanya baik2 belaka...


Friday, 4-May-2007 03:31 Email | Share | | Bookmark
LiTtLe UpDaTeS!!

Hadif & Hafiy - On the way ke Birthday Bash Nurin Anisah
 
 
View all 12 photos...
Hmm...just nak update sikit about 4H and family :-

1) We all dah dapat 'bibik'...yeaaaa mama terasa 'segar bugar' sekarang ini...tak payahlah mama nak rush balik kerja tu untuk merendam baju sekolah Haziq yg amat kotornya itu...tak perlu disental lagi yaa...bibiknya adaaa!! heheh...baru dapat dalam 2 minggu, oklah...bolehlah harap, umo 36 thn, pernah kerja kat Arab Saudi 3 thn...tapi still jugak kena ajar cara kita punya 'kekemasan' semua itukan...cara kita melipat baju, cara kita basuh bilik air, cara kita susun baju etc etc....tapi bab memasak, still mama pegang! And skang puas hati sebab ada banyak masa utk 'beramas mesra' dgn anak2....

2) Kami meraikan besday Harris yang ke 5 thn dekat McDonald Bandar Baru Bangi pada 28 April lepas, and sorry mama tak dapat jemput semua mommies....ada a few yg dah selalu jumpa tu mama jemputlah...thanks to Julie Mama Iman, Ieta Mama Shariq and Siti Mama Nurin Anisah kerana datang memeriahkan majlis.....and thanks to mommies yang dah kasi advance birthday present to Harris and Hafiy...4H mmg suka sesangat, bertambahlah collection toys diorang...

3) Hadif dah potong rambut! Yes!!! Akhirnya....sbb dah tak larat nak dgr org cakap dia 'girl' 'kakak'...hehe...lagipun leher dia dah naik ruam2 dah sebab panas agaknya...so abahnya bawaklah pi gunting kat kedai....bila balik tu, hehe..nak tergelak tgk, lainnya Hadifff!!! Lain sesangat! Nantilah mama ambik gambar dia, tak ambik lagi...baru potong rabu baru ni...

4) And the most important...attentionnn!! I'm not pregnant okeh!! Ayoyo.... ni mesti kes silap baca kat entry Zully ni...actaually itu ditujukan utk Zully sorang jer, 'not us'...ngeri dengar! heheh...dahlah Liza pun ada sms cakap yg dia mimpikan Nim pregnant! Ishkkk takdak mimpi lain ka Liza oiii....semua org nak nim pregnant lagi ka?? Sabaq naaa.....InsyaAllah nim akan usahakan 2 thn lagi (lepas bukak IUD okeh!)

5) Gambar-gambar bawah ni masa we all pergi celebrate birthday Nurin Anisah dekat Ulu Klang seminggu sebelum besday Harris....





Monday, 23-Apr-2007 01:24 Email | Share | | Bookmark
What's up!

 
Ello...ello...

Sorrylah takde gambar baru....gambar masa Big Gathering ari tu pun takde sebabnya boleh lupa bawak kamera okeh! So, kalau ada sapa2 yang terambik gambar 4H tu, nim copy ek..tq! (Mcm takdelah sangat punkan! ) Tapi puas hatilah dapat berkumpoi ramai2 masa tu even though tak sempat nak beramah mesra dgn semua....

Ops..pada sapa yg comment kat entry sebelum nih, pelamin tu bukan mak nim buat, pelamin tu disponsor 50% oleh penajanya...(actually mak nim takmo buat pelamin semua at first...tapi dah org tu beria2 nak buat, buat!) Utk buat pelamin ni mak nim dah tak buat sangat sbb hmm tak cukup kakitangan kot...cuma mak nim lebih tumpukan pada sewa khemah kerusi meja semua termasuk decoration dewan kerusi semua tulah....

Mmg lately nim agak malas nak berFP....tapi demi mommies semua...chewah2!! Iyo iyo jer...nim gagahkanlah letak gambar...buat syarat! Kalau nak tgk gambar 4H, esok lusa yer nim cuba upload...

Ni gambar time belajar kat Milwaukee dulu...masa ni bulan 8 ker, 9 ke 10 ek KC? Entahlah nim pun dah lupa...Tahun 1996...perghh dah sepuluh tahun berlalu rupanya...terasa masih hangatnya waktu itu...kihkih...yelah, zaman bercinta masa tukan! Tapi yg pastinya nak gi apple picking time ni...berposing dulu sebelum pergi....masa ni nim baru je 2-3 bulan sampai US...tu yg tembam semacam jer sbb asyik makan jer...ice-cream habis satu barrel, cheese lagi, macam2lah yg menggemokkan! Skema je nampak nim pakai spec besau tukan....tapi lepas tu tarus pakai contact lense...siap beli yg permanent hazel colored punya kat sana, USD200 tau...tapi mcm tak serasi je ngan mataku ini...at last tukar pakai disposable jer...sampailah la ni....

Ha cuba cari gambar Nim and KC?


Ops silap...bukan thn 1998 ni... bila Liza cakap yg thn 1998 liza baru grad...nim pun grad thn tu jugak...hahhaha...camnerlah boleh lupa...almaklumlah anak dah 4, mmg sokmo lupa!! Actually ni thn 1996...duduk kat US 2 thn jer, sebelum tu 2 thn kat MCC Kuantan, pastu gi US 2 thn (twinning prog)..so bulan 8 thn 1998 habis belajar...bulan 9 tarus balik malaysia sebab bf (abah 4H) dah tunggu lama na!! Pastu setahun menggangur (puas mintak kerja tak dapat2.. masa tu Anwar baru kena tangkap)..bulan 7 thn 1999 baru dapat kerja sambilan ja as a project officer kat EPU, bulan 10 tarus kawin!! heheh....


Thursday, 12-Apr-2007 04:36 Email | Share | | Bookmark
Malas!! Malas!! Malas!!

My Family...
Dewan Komuniti Taman Ibukota
Hadif & babah
View all 10 photos...
Tadi nim dah tulis panjang lebar dah..tup tup error!! Ha lagilah malas nampak gayanya!!
Nim mmg dah malas nak update FP, tapi nim ada gak visit fp mommies semua cuma tak tertinggal komen jer..biasalah..Malas!!

Tadi nim cerita pasal kawin adik nim 7-8 April ari tu...ha takpalah, tgk satu gambar ni cukuplah..malas nak upload banyak2.. ha KC Nang yang tangkap tau...adik nim ni ngan wife dia dah fly balik Manchester balik...dia tgh ambik masters...wife dia kerja sana, diorang pun plan nak kerja sana 4-5 thn kot...
Mmg penat sangat2...sebab asalnya diorang nak menikah je dulu kat Manchester...tup2 buat kenduri tarus siap...just imagine sebulan punya preparation!!

Nikah sabtu pagi tu dekat Masjid Wilayah and malam tu kat Impiana Hotel KLCC belah perempuan...nim tak pi pun untuk nikah sebab kena jaga 4H yg tak sihat kat rumah, sayang takde sapa tangkap gambar cuma photographer dari belah pompuan je ada kot, dahlah pakai turqoise, cantik! Habis kat hotel puko 12 mlm, terus we all bersilat kat dewan ni pulak sampai puko 5 pagi tau...(ni semua mak nim punya decoration sbb dia buat bisnes ni)

So skang tinggal sorang je lagi adik nim tak kawin, yg bongsu tu baru Form Five...beza 10 thn ngan abg dia yg kawi ni...






[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net