HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Jul-2007 03:41 Email | Share | | Bookmark
Apa ada pada Nama???

Sorrylah mommies semua....Nim ni mmg dah macam malas sesangat nak update FP!
Tapi tak boleh tahan rindu nak tgk the kids, the babies yang semuanya dah makin membesar...
Thank you pada yg komen kat FP 4H...sorrylah kalau nim tak sempat nak jenguk FP you all...
Nim akan cubalah bila2 free ok.... Nim baru tau yg Humaira dah dapat adik nama Siti Haifa...alahai..makin bertambah Family FP nikan....congrats!

Ni cuma nak cerita sikit pasal macamana nim dapat nama utk 4H...kena tagged by Olie and Zulie rasanya....heheh...

All 4H ada Muhammad, ni mmg babah nak letak jugak sbb yelah, sempena nama nabi kita Muhammad S.A.W... kalau ikutkan nim, nim mmg nak nama yg sependek-pendeknya...sbb nim nak panggil penuh nama diorang...taknak ada nama singkatan ke apa...

So...yg pertama... jenuh gak nak pikir nama apa tapi dah ready nama boy sbb mmg kompirn boy dr cakap... tapi terus terasa nak letak nama Haziq - yang cerdik sbb mmg harap sangat anak nim yg sulung ni akan jadi anak yg cerdik pandai... so jadilah Muhammad Haziq... yang cerdik!

Yang kedua.... bila discan, boy jugak... tapi takde idea jugak nak letak nama apa... takde plan pun nak letak 'H' jugak... tapi tah macamana, bila baby dah keluar, and masa sister in law hubby (biras nimlah) visit baby... dia suggestkan nama 'Harris' sbb katanya..Harris ni nampak macam businessman....corporate...heheh....hubby pun setuju, so ok jelah... so jadilah Muhammad Harris yang bermaksud yang memelihara....

Yang ketiga...Hadif?? Hmm disebabkan dah 2 orang H...terpaksalah cari H konon nak seragamkan...bila selak2 buku nama2 Islam tu...ternampaklah Hadif.... and masa tu konon ingat tak ramai yg letak nama tu.... tapi bila masuk FP...mak aaiii ramai jugak yer... masa tulah kenal Olie....heheh.... So, jadilah Muhammad Hadif yang bermaksud yang punya matlamat!

And yang keempat...(yg tak dirancangkan..heheh...tapi mama amat bersyukur dengan kelahiran Hafiy...rezeki org kata) time ni lagilah pening... mama ada jugak ready nama baby girl sbb masih berharap yg jangkaan dr tu salah..yelah, tuhan yang menentukankan... adalah 2-3 nama baby girl...adalah terselit nama 'Haifa' dlm cadangan....heheh... masa tu macam dah takde nama 'H' lagi yg nim suka... adalah hubby nak 'Haider'.. pastu 'Hasif'.. Hanif and Hafiz... tup tup pilih Muhammad Hafiy yang bermaksud yang memuliakan....

So lepas ni harap2, no more boys... dah kering idea nak letak nama apa... and kalau baby girls, dah standby nama...cumanya not 'H' anymore.... dekat2 nama mama dialahkan....heheh...doakan yer next baby nim...GIRL!!


Wednesday, 4-Jul-2007 14:07 Email | Share | | Bookmark
Apa kesss nihh??? Perli mama kaa???

3 Pak Buyong!
Aksi terlampau!
Over....
View all 6 photos...



Kalau kat opis tu...tak abis2 org tanya bila mama nak pregnant lagi!!
Takde soalan lain ker??? Mentang2lah muka mama ni je yg asyik memboyot...
Itu yg tanya tu yg closelah...yg kenal2 gitu2...


Yg tak berapa kenal tu...biasalah, terkejut bila cakap anak dah 4! heheh...

Masa ni mama baru balik kerja di suatu malam tu...
Bukak jer pintu gelak2 dengar suara Harris and Hadif excited....
Bila masuk rumah...laaaaaaaaa main apa ni Harris??
Rupa2nya abg Harris duk ngajar adik2 dia main 'perut buncit2' katanya...
Diorang suruh bibik tiup belon, pastu sumbat dlm baju masing2...
Tup tup... hafiy pun dibubuhnya sama...sukalak tu dia...


And where is abg Haziq??? Laaaa selamat dah tidooooo!!!


Tuesday, 3-Jul-2007 13:02 Email | Share | | Bookmark
Glory Beach Resort PD - Part II

Adegan sebelum ke kolam...Hadif disakat!
Ambik feel dulu...
Harris dah terjun!
View all 30 photos...
Adegan mandi manda 4H bersama babah...





Monday, 2-Jul-2007 13:12 Email | Share | | Bookmark
Glory Beach Resort PD

Gambar ni banyak kali ambik sebab 4h tak duduk diam!
Asyik mashamm jer...
Dia bad mood pagi tu...
View all 40 photos...
Alamak!! Semalam rasanya dah cerita ceriti pasal OUM Family Day ni...
Ishkk malasnya nak tulis lagi...
Gambar pun tunggang langgang nim upload...hihihi...
Hadif kacau semalam...nak game nak game...

Ada banyak lagi gambar sebenarnya, gambar 4H mandi kolam..
Tu nantilah...semalam pun jenuh nak tunggu gambar2 ni masuk...
Ha yg gambar nim ngan hubby tu harris tangkap tau....
Tu masa dinner mlm tu... masa lucky draw yg nim menang tulah....
3H tak duduk diam lari satu dewan okeh!

Ops...the 'gud news'...hari ni Nim baru dapat 'surat' tu tau....
Even news ni boss nim dah cakap kat nim 2 bulan yg lepas tau...kihkih...
Tu yg over excited tu...tapi tercakap pulak dalam fp awai2...
Heheh...I've got promotion...starting July!
Bestnya...bertambah rezeki... rezeki anak2 jugakkan!
Tapi bukan nim sorang yg naik pangkat...ramai jugak...
Cuma nim je yg kena tukar department sekali...
Tu yg semenjak dua menjak ni kurang aktif dlm fp...
Banyak kerja maaa kat department ni.....
So oklah....ni pun nim nyempat masuk fp sebab email down...

Alhamdullilah 4H sihat...cuma Haziq batuk2 pulak bila malam...
dah bawak klinik....hmmm...
babah cakap mama dah gomuk...
Opah 4H pun cakap mama dah gomuk...
Huwaaa... mmg betul pun...sejak tukar department ni..
Kerja banyak...makan pun banyak...huwaaaa!!







Thursday, 28-Jun-2007 14:35 Email | Share | | Bookmark
Gambar suka suka!

 
 
Gambar takde tujuan....
Hafiy takde pulak dalam gambar...



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net