HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 28-Sep-2007 00:18 Email | Share | | Bookmark
I've been tagged!

 
Saya, Faznim Adiera dan hubby, Mohd Mazri ingin mengucapkan Selamat Menghabiskan Puasa di bulan Ramadhan ini dengan penuh keberkatan!


Alamak, Zully duk tag nim pulak... hmmm...
Oleh kerana hari ini hari Jumaat and perasaan kekerjaan itu agak kurengg skek,
bolehlah nim luang2kan masa utk respond kepada sahabatku Zully...

Baru melapang2kan diri pi visit fp Tun, Zully, KC, Julie, Ida, Olie, Mira, Liza, Hana, Azza... etc etc...
Seronok sangat... yg paling best julielah, 'bersemangat jalan2 di bulan puasa" heheh... heheh... azza ngan resepi2 dia, mira ngan menu berbuka setiap hari... ha macam2lah... Hana, Anas makin bulattt!!

Instructions :
**Start Copy**
Tag Mode: 5 blogger
1st - You leave their blog and post link and add to the list below.
2nd - Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.



5 things found in my bag
1) Purse
2) Handphone
3) Touch 'n Go card (penting ni utk mempercepatkan langkah kakiku ke tempat kerja! Kalau hilang mau nangis sebab sekali top-up RM200 tarus!)
4) Compact powder/Lipstick
5) Staff Card

5 things found in my purse
1. Money-money-money
2. MY kad/MY kid Hadif and Hafiy
3. Lesen kereta
4. Kad Nikah
5. Segala kad yang ada di dunia ni except credit card!

5 favorite things in my room

1. My king-size bed with aussino bedsheet
2. My bolster yang empuk lagi syahdu itu...
3. My handbags..
4. My music boxs from friends and of course hubby!
5. Air-cond...


5 things i’ve always wanted to do

1. Pergi mall and then ambik je segala bende yang teringin tanpa berpikir panjang and then bayar tanpa rasa gusar gundah gelana semua tu!
2. Nak pi travel obersea lagi, especially US... rindu banget!
3. Nak bawak 4H+1H ke Gold Coast!
4. Nak berhenti kerja and then jaga 4H dengan jayanya! Hahha...
5. Nak pergi beauty slimming centre - nak kasi slimm lagi!! Erkkk!!


5 things I’m currently into

1. baru isi borang cuti utk isnin petang and selasa the whole day next week (Isnin pagi ada meeting, benci takleh cuti!)
2. tgh pikir camner nak kejar my 44 subject matter experts yang kena buat soalan exam before raya ni... sah2 semua takde mood dahkan!
3. browsing emails...reply if I'had to..
4. Tgh pikir lagi apa nak masak untuk berbuka petang ni...
5. layan phone calls dari students yang tak berenti2 dari tadi!

Who am I tagging

Nobody... boleh tak?


Wednesday, 19-Sep-2007 12:40 Email | Share | | Bookmark
Selamat Berpuasa!

Assalamualaikum semua....

Lamanya Nim tak update fpkan! Rasa berabad! Makin lama makin malas nak update bila dah lama stop... gambar2 4H pun dah kurang tak macam dulu... anyway, Nim ada jugak visit fp mommies yang lain cuma tgk2 gitu jer...

Rasanya tak terlambat lagi nak wish Selamat Berpuasa kat semua.... thanks jugak pada yang wish kat Nim sekeluarga....

Kali ni, meriah jugak bila time berbuka tu sebab Haziq & Harris pun puasa....Alhamdullilah Harris dah boleh puasa, first day-first time puasa penuh terus... asyik2 pesan kat bibik jgn keluar rumah suruh tgk jam, takut terlepas waktu berbuka! Haziq first day balik sekolah terus minum air, tak tahan katanya nak mati! ayoooo.... tapi setakat minum air tu jelah, pastu tak makan apa2 pun sampai berbuka, then the next day until now, Alhamdullillah tak tinggal lagi...

Sahur diorang pun tak miss lagi... sometimes Hadif and Hafiy pun join!

Nanti yer Nim cerita lagi...rindu kat semua... don't worry Azza, Olie, Liza, Zully, Mira etc etc, nim baca email.. tapi baca laju jer....heheh... apa2 aktiviti yg you all nak buat, InsyaAllah Nim join!

Ni gambar2 Hadif masa dia sibuk nak ikut mamanya ke opis Ahad baru ni... ada registration for post grad students.... suka dia ramai yang melayan! Ni auntie Shima layan dia main games!




Ni masa lepas assembly merdeka kat opis ari tu... tak tau kenapa tp nim really enjoy that moment dapat nyanyi lagu Malaysiaku Gemilang! Masa ni dah habis assembly dah, dah kat dewan makan masa tu... jamuan ringan... department nim dapatlah hamper saguhati utk pertandingan Keceriaan Jabatan sempena merdeka... yg pakai baju boria sama tu, depa tu group koir OUM.. semangat tu nyanyi! sanggup masuk koir sbb dapat baju free banyak!



Thursday, 9-Aug-2007 12:50 Email | Share | | Bookmark
Harris Sports Day!

 
 
 
View all 30 photos...
Ni gambar2 masa sports day tadika Harris - Little Caliph, combine dgn Bandar Baru Bangi sekali,
So buat dekat padang dekat ngan UKM on 14 Julai ari tu....

Pagi2 bersiap, hadif and baby tido lagi...
Pastu Haziq taknak ikut...
At last mama ngan babah je yg temankan Harris...

Babah pun hantar kejap sebab lepas tu dia pegi main badminton..
Pukul 10 babah datang balik kat padang tu...

Harris masuk 8 acara, 7 dia menang....
Semua games dia masuk, agaknya tak cukup org..
Even dia baru 5 thn, nampak macam dah 6 thn...
Oklah Harris sporting semua dia excited nak main..
Tak macam abg Haziq dia first time dulu... nangis!

Ha sapa yg tak tau, Harris satu tadika dgn Nabihah tau..(Erda)
Tapi Nabihah 4 thn.. adalah nim snap gambar depa berdua...
Malu2 konon diorang tu....

Ada satu part yg paling kelakar bila acara games susun gambar...
Acara ni asing boys and girls...
So boys first... individu...
Harris pun dah standbylah depan garisan tu...
Tetiba, mama dgr teacher tu cakap "Ok, boys first ok, girls next... so you (dia tunjuk kat Harris), pergi belakang dulu, boys dulu..." Mama pun blur kejap... nasib baik teacher kat belakang tu sedar
yg teacher lagi satu tu ingatkan Harris 'girl'...hahhaha tergelak terus mama...dia pun cakap sorry, dia tak perasan nama HARRIS terpampang besar kat baju Harris...

Bila time ambik hadiah... harris duk standby je depan stage...yelah 7 kali naik stage ambik hadiah!


Friday, 27-Jul-2007 08:18 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday My Little Darling Muhammad Haziq!

7 Tahunnnnn???

Yup.... Haziq dah masuk 7 tahun hari ini, 27 Julai 2007.
Dah besar panjang anak teruna sulung mama ni...
Sayangggg dia....

Dah banyak perubahan Haziq bila makin membesar ni...
Takdelah banyak songeh sangat....
Kurang bercakap (pendiam macam mama dia..chewahhh!! kihkih.. poyoo jer, actually pok pek pok pek! )
Boleh diharap untuk jaga adik2nya... (cuma suka bergaduh dgn Harris)..

Sekolah dia? Hmm cikgu siap tulis dlm buku latihan dia..."Haziq suka bermain2 di dalam kelas walau sudah ditegur!) Ishk anak mama ni.... risau jugak bab ni...baca pun tak fasih sangat, bolehlah baca tapi agak lambat.... InsyaAllah, mudah-mudahan Haziq boleh perbaiki study dia... boleh jadi the smart student suatu hari nanti...

Gambar Haziq the latest, nantilah... sbb ni kat opis ni...
So utk Muhammad Haziq, semoga jadi anak yang soleh, bijak pandai, mendengar kata dan selamat sentiasanya.....amin!!


Thursday, 26-Jul-2007 12:16 Email | Share | | Bookmark
Hadif....

 
 
 
View all 12 photos...
Banyak sangat gambar tak update dalam ni...
Kita tgk gambar Hadif dulu kay....
Posing ala2 hindustan kat celah pokok!






[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net