HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Monday, 24-Jul-2006 14:20 Email | Share | | Bookmark
Kudaku Lari Laju....

 
 
 
View all 4 photos...
Gambar ni mlm yg sama Hadif duk bergambar ngan Hafiy kat entry sebelum ni....

Dah puas posing ngan adik...dia naik kuda pulak! Kuda ni dah lama beli, sejurus lepas mama habis pantang...tapi asyik terlupa je nak snap gambar dia naik kuda ni...memula dulu sukalah Hadif naik, tapi skang dah 'kureng'...asyik nak buat 'action hero' /stunt pulak! Duk berdiri atas kuda tu...

Gambar ni pun tak banyak sebab lepas tu...mama pulak yg kena jadi 'kuda' ...adaka dia nak naik atas mama....ishkkkk!!

Ops before lupa, tag atas ni gambar lama..masa Hadif baby lagi...Hafiy pun takde lagi..entah bila nak snap gambar 4H sekali...tunggu ek!




Saturday, 22-Jul-2006 04:42 Email | Share | | Bookmark
Hadif & Hafiy

 
 
 
View all 6 photos...


Tuesday, 18-Jul-2006 03:39 Email | Share | | Bookmark
Cerita Ceriti sikit....

Baru sampai...
Kawan mama, Auntie Ila dah cekup Hadif!
Harris tunjuk apa tah...lupa!
View all 22 photos...
Actually nak upload gambar tapi tertinggal kat rumah...
So, nim uploadlah gambar apa yang ada...
Mmg selalu lambat pun...gambar dah basi baru nak letakkan...
Lepas ni lagilah, sebab opah ngan atuk 4H (mak ngan ayah nim) gi tgk Pak Lang (adik nim) convo kat Newcastle...so depa pinjam kamera...2 minggu depa pi...tapi takper, gambar2 lama 4H pun still banyak yg waiting list...

Ni nim letak semua gambar2 yg dah berkurun...
Masa Family Day OUM kat Wetland Putrajaya 3 Jun ari tu..
Baru habis pantang masa ni...Hafiy dah 2 bln...tinggal kat rumah...

First....HAZIQ!
Haziq dah nak masuk 6 thn 27 July nanti..
As a big brother...dia bolehlah diharapkan..
Cuma suka 'report' ...apa yg tak puas hati ngan Harris, dia report...
"Mama, tadi Harris taknak makan nasi" "Babah, tadi Harris cakap 'bodoh'"
"Mama, tadi Harris tak kasi Haziq main sama2"...macam2lah...
Asyikk nak bergaduh je depa 2 beradik tu..
Tapi tulah, bila dah takde Harris, risau pulak yer...mana taknya, risau takde kawan nak gaduh kot!

Second...HARRIS - 4 thn
Yang si Harris pulak..mmg suka mengusik...
Pastu kalau cakap, ikut suka dia jer...
"Tuhan cakap boyyehhh main game memalam, tuhan tak marah"
"Amboiii mama ni, nakaiii yer...nanti tuhan marah"
"Mama tgk Haziq tu...dia tak kasi Ayish main, nanti Ayish cakap kat tuhan, nanti tuhan pergi kat Haziq, tuhan marah Haziq..."
Sikit2 tuhan, itulah modal dia...
Pastu kalau gi mall or mana2lah...tetiba je "semelekommmm" tah kat sapa2 dia cakap...
Kat rumah lagilah....dia baru lepas mandi, pastu turun bawah...dan dan kat tangga tu..."Semelekommm""..panjang je lerett dia...setiap masa setiap saat...tak kena tempatlak tu!
"Sayangku" still ada..."Nak susu..sayangku..."
Pastu cakap "amboi" pun tak kena gaya..."Mama, Harris nak main kat luar boyehhh?? Amboiii" Tetiba lak ada amboiii...
Suka hati dia jer....pelik sikitlah dia ni...

Third...HADIF - 18 bulan
Biasalah...semenjak 2 menjak ada adik ni....boleh tahan perangai dia...
Semalam beria2 dia nak suapkan adik dia roti...
Excited (buat muka nak sengih ngan mata tertutup) bila nampak adik dia senyum ker...
Kalau mama cakap dia comei...terus buat muka yg kunun2 comeiilah tu...
Tapi dia ni tak suka minum susulah...dahlah kecik, makan pun ok tak ok jer...
Berat baru 8.6 kg...

Fourth...HAFIY - 3 bulan setengah
Last week timbang berat 6 kg...(patutlah dukung Hadif ngan Hafiy cam sama berat jer.. )
Mulut dah becok uuuhh aahh uuhhaahhh...ketawa sengih sungguh2 kalau kita agah dia...
Dah jadi 'bantal' kat Hadif...adakaa Hadif pi letak kepala dia kat badan Hafiy...
Yg si Hafiy lak, relaxx jer....

Fifth....Ops...InsyaAllah thn 2010!


Dahaga sangatlah tu...

Berpeluh2 Haziq!

Harris ngan Mama..


Saturday, 15-Jul-2006 03:47 Email | Share | | Bookmark
Jalan-Jalan IKEA & The Curve

 
 
 
View all 36 photos...
Last Monday, Babah ngan Mama ambik cuti...
Tak tau nak gi mana, at last decided nak pi IKEA and The Curve...
Takdelah nak shopping mende pun...jalan2 jer...
Bawak Hadif and Harris....

Pukul 10 kitoarang pergi....
Best sebab tak ramai org...
Terbelilah jugak barang tah apa2...
Frame gambarlah...set pinggan gelas sudu utk bebudak nilah...
Kelakar sangat tgk Hadif duk tolak troli kecik kat IKEA tu...Cutee sangat rasa!!

Pastu kitoarang gi The Curve pulak...pusing2...
Sempatlah hadif and Harris main gelongsor kat situ...
Masa tulah Haziq call (dia baru balik tadika)...
Dia cakap "Mama, Harris takde kat rumahlah...dia dah hilang!! Haziq dah cari dah tapi dia takde"..panik je bunyi...
Mama pun tarus layan "ha takde!!...eh camner ni"
haha...saja nak ngusik haziq...pastu baru mama cakap yg harris ada ngan mama...dia ok je tak tanya kenapa tak bawak dia sebab dia mmg suka duduk rumah...




Mengamuk sebab troley kecik tu takleh bawak keluar...





Wednesday, 12-Jul-2006 01:55 Email | Share | | Bookmark
Balai Seni Lukis Bandar Seri Putra!

Mkn sate jap..
Apa pandang2!
Ni ok lagi lukis atas kertas
View all 12 photos...
Teringat Olie pernah tulis kat entry besday Harris "amboi panjangnya mural kat dinding tu.."

Kalau Olie and mommies semua nak tau...bukan setakat dinding kat tepi tangga tu jer berconteng...SELURUH RUMAH yer....!!!! Hari ni mama balik kerja, pandang kanan ada conteng, pandang kiri ada conteng....esok balik kerja, pandang pintu bilik ada conteng, pandang pintu bilik air ada conteng....lusa balik kerja, pandang sofa ada conteng, pandang lantai pun ada conteng!!! Alahaiii anak omak!!

Bukan setakat kaler, pensel...water color ada, crayon ada...plastesin pun ada....ni lagi dasat...mama pandang atas tgk siling, ada terlekat plastesin kat situ....semalam, nak masuk bilik, tgk kat pintu ada terlekat setem...nak pi ambik baju hadif dlm almari, nampak lagi satu setem, tgk pintu bilik air ada lagi setem....abahnya mengamuk sebab itu setem baru!! Ni kes nak try gam yg mama baru beli ari tulah ni...

Ada lagi...tak cukup kaler apa ka...sticker yg patut lekat kat buku, dicabutnya lekat pulak kat dinding....MasyaAllah anak2 mama...mmg takde rupa rumah dah! SELURUH RUMAH yer dihiasi dengan hasil kreativiti depa ni....tapi sebenarnya yg banyak menyumbangkan karya adalah si HARRIS!! Haziq mmg tak pernah lukis dinding sejak kecik lagi...bila harris lahir and dah pandai melukis ni je baru tercipta Balai Seni ni...

Tak tau nak pandang apa kat rumah tu, asal toleh ajer, nampak lukisan org lidi kat dinding, nak duduk atas kerusi ada lukisan crayon gambar belon, nak rehat tgk tv sambil exercise pandang atas, ada plastesin terlekat kat atas siling, nak masuk bilik air ada lukisan cacing kerawit ngan sticker Cars....macam2 ada!!

Lupa nak habaq, gambar2 ni diorang ok lukis atas kertas...tapi itu hanyalah sementara jer...tak sanggup nak tangkap gambar sekeliling rumah yang dah dihiasi tu...

3H berkarya...Tengoklah meja tu..comot dah!

Sooner....Hafiy will join d club!


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net