HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 16-Aug-2006 04:12 Email | Share | | Bookmark
Saya Suka Baca Buku....

Sblm baca buku, makan kepek pedas dulu...
Senyum dulu...
Masyammm pulak??
View all 12 photos...


Lately ni baru nampak Hadif suka sangat ngan buku...
Sebelum2 ni tak pernah pun...
Kehulu kehilir dia angkut buku tu..
Sampai koyakler....
Ishk ishkk... sayang je buku2 Pooh's Collections tu tau...
Mama beli masa belajar kat US lagi tu...
Dah jahanam...errr tapi sempatlah utk 3 anakkan..
Hafiy pasni kena beli buku lainlah...



Monday, 14-Aug-2006 07:36 Email | Share | | Bookmark
Lake Garden Photoshoot!

Ni Hadif yg buat hal sendiri jer..
Dengan kete dia jer...
Ke depan..
View all 54 photos...



Update : To all mommies yg involved kat Lake Garden ari tu, sorry ek kalau gambar your kids takde...nim tangkap mana yg sempat jer sbb sibuk duk mengejar Hadif yg asyik lari ke tasik jer...dahtu macam anti sosial lah pulak, takmo join org, duk main sorang2 dia jer...masammm jer...sikit2 nangis...tak dapat kamera mama, mengamuk!! Sabarr jelah...

Haziq ngan Harris pulak yg over...dahlah depa dua orang je yang 'over age'...heheh... mmg tak reti duduk diam!


So sorry again... nim pun tak kisah sangat sbb dah tau ramai lagi pro yg handal2 tangkap gambar...nim tangkap pun bukannya cantik pun... Tak sabar ni nak tunggu CD Farah...bila siap ek?

---------------------------------------------------------------------------

Heheh....oleh kerana dah diupah pro utk tangkap gambar, so tak banyaklah nim tangkap gambar...nak tangkap bebanyak camner pun, Hadif suka kacau, dia lak sibuk nak pegang kamera tu bila nampak nim duk snap gambar...sampai mengamuk2 ler nangis ari tu....

Tapi gambar2 yg ada tu nanti yer nim upload..biasalah..nim ni mmg lembap sikit..sabaq na! Tapi serious ari tu seronok sangat...meriah!! Teringat camner semua yg naik kete Hadif tu, rasanya semua tergolek ke belakang...Hadif awai2 dah tergolek...pastu Danish, pastu Sara pun sama...Efi puas tunggu turn nak naik kete tu...heheh...Teringat jugak bila si Fitri over excited bila nampak bubbles!! Lawaklah Fitri terkinja2 camtu... Seronok borak ngan Ca dobot tu...cam 'ayu2' je bila bercakap...

3H mmg tak reti duduk diam...yg herannya diorang tu tak reti penat ker..balik tu bukannya diorang yg pengsan...mak bapaknya yang over pengsan...nim sampai je rumah puko 12 lebih tu, kiss2 Hafiy kejap, pastu naik atas terus lena...sedar2 pukul 3...keluar bilik, tgk abahnya landing kat depan tv...tapi 3H duk menjerit2 kat bawah tu..(hai..nasiblah ada maid...heheh)...

Bangun tido rasa laparlah pulakkan....pi perangat balik macaroni Mira, ha habis kena bedal...pastu makan muffin Elin, sedapnyaaa!! Pastu makan pulak brownies Zatul...perghh delicious (frankly speaking nim kureng skek brownies ni, tapi Zatul punya, serious buat nim tamak tak nak kasi org lain makan...heheh kunun nak bedal sorang jugak!)

Ni gambar tiada kena mengena ngan kids photoshot tu...




Monday, 7-Aug-2006 03:28 Email | Share | | Bookmark
Rindu kat Hafiy tak????

 
 
 
View all 12 photos...
Rasanya lama tak update pasal Hafiy...
Sian anak mama sorang ni..
Mentang2 dah ada 4...
Lupa lak si kenit sorang ni...

Hmm...Hafiy dah 4 bulan...
Berat terkini tak taulah...
Last timbang, last month 6 kg..
Maybe dekat2 nak 7 kg kot rasanya...

Hafiy pantang ditegur...
Sure nak tersengih...senyumm jer...
Dah meniarap...tapi baru je belajar angkat kepala...
Sebelum ni, sure terlentokk je kepala dia...
Kalau tido malam lena sungguh..
Sampai mama yang selalu angkat dia suh menyusu...(mana tahan, baju dah basah )

Ops lupa...nampak gayanya si Hafiy ni mengikut jejak abang Hadifnya jugak..
Suka hisap jari...tapi Hafiy ibu jari jer...hadif 2 jari!





Sunday, 6-Aug-2006 02:36 Email | Share | | Bookmark
Mandi Laut ke Tangkap Ketam???

Sampai2, haziq harris dah meluru dulu...
Hadif pun dah start main air...
Eh buncit jugak perut Hadif ni ek!
View all 22 photos...
Ahad lepas, pagi2 lagi kami dah ke PD....
Pukul 8.30 dah sampai area blue lagoon...
Tapi wrong timinglah...air surutlah pulak!
Tapi 3H suka sangat sebab dapat tgk ketam (alah, kecik2 jer)...

Baby Hafiy tido je dlm bouncer...




Thursday, 27-Jul-2006 13:25 Email | Share | | Bookmark
Happy 6th Birthday - Muhammad Haziq!



Yeaaaa!! Tak sangka, dah 6 thn anak sulong nim ni.....
Mama doakan Haziq akan jadi anak yg soleh, berilmu, berbudi bahasa, bijak, hormat org tua...dan tak lupa mama ngan babah! Semoga Haziq jugak akan jadi abang yg baik, contoh kepada adik2 Haziq yg 3 org lagi tu....Sayanggg dia!!

Nama : Muhammad Haziq bin Mohd Mazri
DOB : 27 Julai 2000
TOB : 11 am
Weight : 3.1kg
Place : Hospital Bersalin Aman Sidhu, Medan Idaman,Gombak
Normal Delivery

Fav Food : Bubur nasi, kulit ayam (yg lembut punya dlm gulai- ayam goreng
tak suka),mee goreng, daging masak kicap, semua masakan sotong,
pizza, roti canai,nasi lemak

Fav Drink : Air kosong suam
Tak Suka : Gula2, Ice-Cream, coklat, bihun goreng, ikan, air sejuk

Tadika : 6 Jasmine, Tadika Seri Pelangi, Bandar Seri Putra

Ok yer sayang....weekend nanti kita pergi hadiah ok, Haziq pilih sendiri ek! Mama dah beli kek utk Haziq makan ngan kawan2 kat sekolah...

Ari tu....Haziq tgh buat homework,Hadif duk baring atas riba mama, Hadif pulak dlm bouncer...Mama sambil2 tu tgk tv...tgn sebelah duk tepok baby, sebelah lagi duk tepok Hadif...pastu Harris nak susu....Mama malas nak bangun sebab Hadif dah nak tido kat riba mama tu...so cakaplah kat dia..."Harris pergi panggil kakak dalam bilik suruh buat susu yer"...tetiba ada suara menyampuk...."Mama ni asyik malas sajer...asyik suruh kakak sajer...mama buatlah sendiri...asik asik malas!!" Opss terkena mama! Nak tau sapa yg menyampuk tu....ngan muka2 sekali tak puas hati sebab mama taknak buat susu Harris...HAZIQ lah tu....

Gambar2 Haziq masa baby takde...actually ada, banyakkk...tapi kena scan dululah...heheh..tu yg mama malas tu!!!





]





[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net