HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-Sep-2006 07:24 Email | Share | | Bookmark
Mama's Favorites!

Orang kata tak baik beza2kan kasih sayang ngan anak2...And of course, mama tak pernah nak bezakan anak2 mama...semuanya mama sayang...walaupun semuanya perangai berbeza2... Kalau Auntie Azza peberet dia Harris, Auntie Ziezie pulak peberet dia Hadif...hmm sapa nak suka Haziq ngan Hafiy lak ni?? hehehe.. Takper, yg penting mama suka semuanya...

MUHAMMAD HAZIQ


Haziq dah 6 thn...Tahun depan darjah satu! Macam tak percaya jer sebab nampak dia ni macam tak matured utk masuk darjah satu! Macam masih terbayang2 lagi macamana baru lahirkan dia! Sekejap je masa berlalukan! Haziq ni suka sangat ngan pets....especially kucing! Banyak kali dah dia mintak mama belikan...tapi babah tak kasi sebab yelah, takut bebudak alah ngan bulu kucing, pastu nanti leceh nak jaga dia...kesian dia, tapi nak buat camnerkan! Dia siap begging lagi..."mama, please, kalau cat tak boleh, rabbit boleh tak?" Macam2 dia nak, ari tu gi MV masa gi tgk mummy&me tu, suka dia dapat gi 'Petshop' depan tu...mama tak lalu nak masuk sebab 'ada bauu''...hehe..busyukkk!!

MUHAMMAD HARRIS


Harris dah 4 thn....Dia sekarang makin rajin tolong mama...walaupun ramai yg kata Harris ni pelik sikit (mmg pun)...dia ada specialty dia...Harris ni 'brutal' jugak..keras kepala...cakap pun tak betul lagi...pantang nampak mama or babah pakai baju cantik/elok mcm nak pergi berjalan..dia mesti cakap.."mama pakai baju 'pergi' ni nak keluar mana?" hehe...dia kata kalau pakai baju 'pergi', mesti kena 'pergi' dari rumah.. mama pun cakaplah, tak semestinya, mama suka jugak tgk anak2 mama pakai baju cantik2 even though tak keluar berjalan pun... tapi ayat 'tuhan' dia still maintain..."mama, tuhan cakap kat Harris kalau nak makan ice-cream kena hisap je tak boleh gigit!"....

MUHAMMAD HADIF


Hadif dah 1 thn 8 bulan....Notty! Cheeky! Suka menyakat mama...opss cepat merajuk! Pantang kena usik sikit, mulalah buat muka sedih pastu lari nyorok merajuk!! Tapi nampak sangat dia sayangg sangat kat adik Hafiy dia... Hmm...Hadif ni suka sangat keluar naik kereta....pantang babah bukak pintu rumah nak keluar, belum apa2, dia dah merajuk dulu sebab abah tak bawak dia...

MUHAMMAD HAFIY


Hafiy dah 5 bulan setengah....biasalah kerja dia...tersengihh ajer! Makin kuat minum susu...kuat menjerit bila nak tido...selalu kena penyek ngan mama dia!! Geram!! Tapi ringanlah dia...baru 6.6 kg....Bila meniarap, bontot dah tertonggek...pastu gerak ke depan..cam ulat beluncas! Suka hisap ibu jari and tarik baju dia hisap sampai lencun! Selalu kena tukar baju sebab dah basah...kalau mama dukung dia balik dari kerja, mesti tudung mama pun nak ditarik hisapnya!!


Now ni, 4H semuanya kurang sihat...Hadiflah tak baik2 lagi batuk selsema dia....baby alhamdullilah dah ok..Haziq and Harris on off on off...soo sorry sangat kat ibu Yasmin & Danish sebab tak dapat datang ari ahad ari tu.....


Thursday, 14-Sep-2006 04:45 Email | Share | | Bookmark
Haziq & Hadif with Balloons!!

Baring dengan belon...
Hadif pun sibuk nak baring...
amboihh...jeling apa tu??
View all 12 photos...
Mama bawak balik balloons....
Yang excited main Haziq & Hadif...
Harris tak tau pi mana masa tu..oh lupa, dia sibuk main game komputer sorang2 kat atas...
Si baby Hafiy pulak...buat hal sendirik!



Hafiy ralit ngan toy dia...


Thursday, 7-Sep-2006 00:29 Email | Share | | Bookmark
Visit Auntie Linda's Baby Girl...

Sebelum pergi...
Hafiy main-main dulu...
Dengan abang Hadif...
View all 9 photos...
Linda ni kawan Nim...dulu satu opis...baru dapat anak kedua hujung bulan 6 ari tu...
Seronok Linda sebab dah dapat sepasang...Anak first dia boy, 2 thn...Akif namanya
Actually masa baru bersalin ari tu dah gi visit...tapi bila dah 2 bulan, saja gi visit lagi..
Lagipun rumah Linda dekat je ngan rumah nim..kat Bukit Mahkota...
Tapi kali ni gi ngan kawan opis nim, syariza...ngan anak dia Muhaimin 3 thn..

Nama baby ni Raisa Arzan...
Heheh...Sebabkan kemaruk nak dapatkan baby girl..
Nim pun pakaikanlah topi Raisa ni kat Hafiy...heheh...



Monday, 4-Sep-2006 08:46 Email | Share | | Bookmark
Merdeka & Aerobic & MidValley!

MERDEKA!
Sebelum terlupa...Selamat Menyambut Bulan Kemerdekaan....MERDEKA! MERDEKA!
Haziq Harris kalau nampak bendera banyak2 tepi jalan semua tu...excited je sebut.."medeka, mama medeka banyaknya!!" Jenuh duk ajar depa..itu bendera...kita gantung bendera utk sambut merdeka...ni depa ingat bendera tu namanya 'MEDEKA'...






Sambutan merdeka kat opis nim ni meriah sangat...siap ada pertandingan department ceria sempena merdeka....hebat2 masing2 mendecorate department masing2... Tapi malangnya...kitaorang tak menang...department lain canggih manggih...siap ada helicopter, ubi kayu, uniform askar...macam2...hebat..hebat!!

AEROBICS
heheh...Now ni nim aktif jugak pergi class aerobic kat opis nim ni (Open University Malaysia)...seminggu 2 kali (Isnin & Rabu)..pukul 6 - 7 pm... dulu ada gak class ni tapi kena bayar, so bila dah free ni rajinlah sikit, semangatlah nak gi...




MIDVALLEY
Cuti 4 hari straight baru ni (Jumaat ambik cuti)....tak gi mana pun...duk menggemukkan diri kat rumah...mana taknya, masak, makan, tido...itulah diulang2....cuma sabtu je tak sebab keluar gi Midvalley...tgk booth mummy&me Rupanya baby Asma' and mamanya ada kat situ jugak...tapi takde rezeki nak bertegur sapa jugak...

4H sihat...masa gi MV tu bawak semua, pastu bila dapat 2 tiket wayang free citer 'Ant Bully'... nim pun hantar maid together with Hadif and Hafiy gi lepak rumah mak nim...pastu nim and hubby bawak haziq & harris pegi balik MV utk tgk movie tu....bayar tiket utk depa jelah....mak aaiii tobat rasanya nak bawak depa tgk wayang lagi...kecoh! Macam2 nak ditanya...Sebelum masuk Haziq dah jerit dah kat mama yg tgh beratur nak beli pop corn..."mamaaaaaa....why soo longgg?" Pastu bila dah masuk, "mama, kenapa gelap ni?"..."mama, kenapa org tu jadi kecik"....pastu Haziq pulak..."Mama, sakit bontotlah duduk kerusi ni"...kejap2 dia bangun duduk...pastu si harris pulak..nak duduk sebelah babahlah...hishhh macam2! Pastu bila dah habis, tak sempat nak keluar...depa dah jerit "eh mama bestlah tgk movie ni, esok tgk lagi ek"...org lain kat situ semua gelak jer...pastu masuk MPH jap...zuppp tarus hilang haziq ngan harris berlari...terpaksalah mama menjerit..."haziqq...haziqq"...tetiba.."mama, right here...i here (grammar suka hati dia "...

OPs...kat MV takde gambar!


Monday, 28-Aug-2006 07:44 Email | Share | | Bookmark
Hafiy... (Gambar2 lama)

Pink??? heheh...dah jiran bagi, pakaikan jelah..
Tu dia sedapnya tido sambil hisap jari!
Suka!
View all 12 photos...
Lately ni agak malas nak upload gambar...
Tapi agak rajin jugak visit fp mommies yg lain...

Ni gambar2 Hafiy masa dia 4 bulan ari tu..
Hafiy dah nak masuk 5 bulan dah...
Mmg dia ni pemurah ngan senyumanlah...
Pantang tegur, mesti dia tersengih..
Serious...kalau tgh nangis pun, kalau nim panggil 'Hafiyyyy'... dia mesti pause jap...sengih dulu, pastu nangis balik..Tgh syok tido2 ayam pun...bila nim panggil "Hafiyy.." beratt je dia bukak mata sat, pastu sengih lebarkan mulut...pastu sambung tido balik...

Tapi yg pastinya, Hafiy ni mmg dah ikut style Hadif, suka hisap jari...
Bezanya, Hafiy ibu jari tak tarik baju...Hadif pulak 2 jari sambil tarik baju...

Gambar masa besday Iman tak banyak pun...dahtu cuma bawak 2 hero besar jer...yang 2 hero kecik tinggal rumah mak...(Hadif tak sihat masa tu...Hafiy sebab kecik lagi kata babahnya...tak reti apa pun besday2 ni.. ) So...gambar hat ni nanti2lah yer....




[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net