HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 9-Nov-2006 08:03 Email | Share | | Bookmark
Thanks to all...

Hari ni Khamis.....3H semuanya tengah tido...
Haziq kat tadika sampai petang....abahnya ambik balik kerja nanti...
Tu yg sempat berfp kejap...

Cuma nak update cerita terkini....Nim EL for the whole week minggu ni....
Macam2 kisah....

Lepas je balik nursery jumaat lepas, Hafiy muntah2...
Teruk punya muntah macam air paip...
Esoknya ingat dah ok...setiap kali lepas minum susu mesti muntah...

Pastu si Harris pulak...semacam jer....muntah jugak...
Lembik jugak...tak pernah tgk dia diam je camtu...

Ingat nak pergi beraya Sabtu tu (4 Nov) terus tak jadi..
Nim mengemas rumah je ari tu...jaga 2H yg sakit...
Penat membasuh baju yg kena muntah...
Nasib baik lantai yg kena muntah hubby tolong bersihkan...

Esoknya Ahad, ingatkan 2H dah ok..sikit2 jer..
So nak ke rumah mak kat gombak....and ke rumah sedara mara kat sana...
Tapi bila kat rumah mak...lagi teruk diorang....
Habis satu rumah muntah sana muntah sini...
Lepas tu berak2 pulak...cirit2...
Bawak gi jumpa dr...still tak ok..
Malam tu, Hadif pulak kena....
Malam tu ke klinik lagi...mintak referral letter...
And nim pun dah rasa semacam....dapat MC Isninnya...
Dr cakap maybe virus...berjangkit2....nim krna sbb nim jaga diorang...
Ingatkan Haziq ok tak kena sebab lain2 nursery...tapi dia pun berjangkit...
Muntah2 jelah sikit and demam...tak teruk, kejap dah baik...

Malam tu jugak balik Bdr Seri Putra....
Esoknya menjaga org2 sakit...
Muntah dah kurang....tapi nim pulak yg rasa lain macam...
Puko 10 pagi nim panjat katil tido, tak tahan...hubby yg jaga 4H...
Tengahari tu nasib baik mak datang tolong tgk2kan 4H...

Petang tu nim dah ok sikit...so decided ambik EL 4 hari....sampai weekend,
Tak sampai hati nak tinggalkan 4H kat nursery...
Diorang pun tak berapa ok lagi..
So minggu ni jadi desperate housewife!

Maidku itu takmo balik dah katanya....
Kes haru betul...nak tunggu yg baru 2 minggu lagi...
Ramai yg tak sanggup bila dengar kena jaga 4 org anak....

Eh oklah...baby dah nangis kat bawah...salam...

ops sambung balik...sambil kasi hafiy susu....
hadif tak bangun lagi,penat cirit agaknya tadi...
Nim takdelah superwoman...tapi naluri seorang ibukan...
sanggup jaga anak walau apa cara sekalipun...
nasib baiklah bos paham...
ni tak tau camner next week...risau jugak..especially hadif tu...
dia mmg tak suka duduk nursery..asyik tarik tangan harris ke pintu kata yg jaganya
alamak, suara dia nangis pulak...kejap yer sayang...mama habiskan sikit lagi ni..
tetiap mlm mesti tak lena tidonya....ada je ngigaunya....rengeknya..ragamnya..

pada yg wish anniversary...tq tq....
pada yg prihatin...juga tq..
insyaallah....mama 4h kena tabah hadapi semua ni....
sorry yer kalau nim tak sempat nak tinggal comments...
sabar yer..gambar raya 4h, kalau sempat yer...


Friday, 3-Nov-2006 08:52 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Aidilfitri....2006

Hari ni dah masuk hari ke sebelas Syawal...

Terlebih dahulu, tak terlambat lagi rasanya nim sekeluarga nak ucapkan selamat menyambut hari raya...seronok tgk fp masing2 ngan family berbaju kurung/melayu...meriah je nampaknya...
Actually nim dah masuk kerja 1 nov ari tu.... dah round semua fp...dah baca/tgk gambar...tapi tak sempat tinggal komen jer...


Seronok tgk family Liza upah kc nang utk shoot gambar raya
Azza sekeluarga ngan purplelishnya...
Gambar anak2 dara kc yg comeii sesangat...
Gambar adik zahra yg buyattt sangat, abgnya Irfan haziq yg nakai..
Ameer yang tercalar di pipi..
Leesza and adam di bendang..
Ca and mira beraya pertama tanpa papa....
Well....tak ingat pulak dah cerita family2 yg lain...
Iman juliana, danish and yasmin, akma and lyssa...
Sapa lagi ek...sorry kalau lupa mention..
And tak lupa nor & Efirul Hafiy di jepun tu...serious nor macam 'kakak' hafiy jer masa
nor dukung hafiy utk gambar raya tu...

Sorrylah...gambar raya 4H tak banyak sangat...adalah 10 shot kot..
Bukannya apa...terlupa ek nak ambik...sebab tak menang tangan nak layan yg itu yg ini..
Raya di kota bharu...oklah...takdelah meriah sangat sebab kitoarang je yg balik..
Yg lain masing2 anak2 nak examlah...so agak bosanlah sikit...
Nasib baik ada kakak ipar yg mmg tinggal kat sana..
So adalah kawan 4H ngan anak2 buah kakak yg dah besar2 pun semuanya...


Ops sebelum lupa...actually nim tgk serabut sangat skang ni...
Maid ku yg tercinta itu...balik cuti raya patutnya seminggu jer..
Tapi tup tup...dia tak balik langsung!! Geramnyaaa...
Kelam kabut cari nursery utk 4H...
Sian sangat jat Hadif yg tak biasa tu...
Asyik nangis jer dia..baby Hafiy ok lagi kot..sebb dia pun tak kisah kat sapa2..
Harris and Haziq suka, sebab dapat ramai kawan...


Tapi tulah..mamanya yg mcm nak pengsan...
Membasuh berapa kali mesin, menyidai, melipat yg tak habis2, menggosok,
Memasak, memandikan, membasuh berakkan, menyapu, mengemop lantai,
Mengelap itu ini yg tumpah, me itu me ini...
Sampai hubby cakap, kalau sebulan camni, mau kurus mamanya!

Paling penat bila balik kerja, sampai je rumah, non stop buat kerja...
Ada jeerrr yg nak dibuat...paling tensen bila Hafiy and Hadif meragam...
Diorang 'rindu' kot kat kakak (maid) diorang tu..
Sampai tgh malam tau Hadif menjerit2 nangis...
Bila nim nak dukung dia taknak...dia larikan diri dari nim..
Tapi bila nim pergi jauh sikit dari dia..dia marah..lagi menjerit!!
Sabauuu jelah....


Pagi2 berkejauuu hantar diorang ke nursery...
Yelah, nak kejar tren puko 7...tak sempat punyalah...

Ni tgh mencari maid baru nih...

Punyalah kalut ngan masalah maid nikan..sampai lupa anniversari kami ari tu...
30 Oktober...kami kawin 30 oktober 1999...
So dah 7 tahun kawin...uihhh lama jugak yer..
Tak sangka pulak...hari ni nim baru teringat,
Padahal sebelum raya ari tu semangat dah berkobar2 nak celebrate..


Eh dah nak balik dah...
Nanti sambung cerita...
Nanti lambat ambik 4H, kena overtime pulak..
Sian diorang...
Gambar nanti ek...




Monday, 16-Oct-2006 03:31 Email | Share | | Bookmark
Gelagat Hadif...

Tgh pujuk babah ajak main kat luar...
Ishkkk geramm tgk dia senyum!
Sesi memujuk babah...
View all 12 photos...
Ni gambar minggu awal2 puasa ari tu...cantik tak baju Hadif pakai tu? Tu auntie Ed bagi...sukaaa sangattt!! Chomeiii bila Hadif pakai...terima kasih banyak2 Ed!!



Abah tu tgh letih posa...lagipun kitoarang baru lepas shopping...yg si Hadif duk nepek kat abah dia ajak main kat luar....

Gambar2 lepas tu pulak, gambar lagiii lama....sebelum puasa lagi..heheh...gambar duk sibuk nak pegang stereng kete....usik sana, usik sini....(babies lain semua dah ada gambar ngan strereng masa kecik lagikan...Hadif baru nak ada gambar tu.... )




Ops...nak cerita sikit pasal Harris & Haziq!

Harris - Harris mmg dah lama pandai pakai baju sendiri...cuma semalam mama saja tanya dia bila nampak dia pakai baju sendirikan..."Whoaa dah pandai rupanya anak mama ni pakai baju sendiri...siapa ajar?" Tarus dia jawab.."Takde sapa ajar...mmglah...tuhan yg ajar!"... (kunun pandai sendirilah tu.... )

Haziq - Semalam Babah bawak Haziq pi gunting rambut...bila balik tu mama tgk pelik je rambut dia..depan tu macam temenggung jugah jer...straight jer...mama pun 'tergelak'lah...pastu terus dia cakap..."mama, Haziq taknak pergi sekolah tau...bila rambut Haziq dah panjang baru Haziq pergi sekolah.." eheh....mama pun tanya kenapa.."nanti kawan Haziq gelakkan Haziq..." pastu mamalah pulak tergelak..tarus dia cakap.."tu..mama pun gelakkan Haziq"...oo ooo...sorry Haziq, jahatkan mama, gelakkan anak sendiri..terpaksalah mama pujuk dia cakap, rambut Haziq cantik, tu yg mama gelak..gelak suka!!

To all mommies...takdelah gambar Haziq tu, tgklah kalau teringat hari ni snap gambar dia...actually takdelah burok sangat, sbb cuma nipiskan rambut dia, tebal sangat..tapi sbb baru lepas guntingkan, so nampak kelakau sikit...ari ni bila tgk, mcm dah ok sikit rambut dia...Minggu ni mama busy monitor Haziq sbb dia tgh exam week (chewahhh..)...semalam spelling, ari ni ejaan pulak...esok maths pastu science so kena buat revisionlah skek2...


Wednesday, 4-Oct-2006 02:03 Email | Share | | Bookmark
Muhammad Hafiy dah 6 Bulan.....

 
 
 
Hari ni 4 Oktober 2006, genaplah umo baby Hafiy 6 bulan...
Makin aktif...kalau golek2 tu satu rumah dia jelajah...


Pernah termasuk bawah kerusi (mcm Hadif & Sara jugak..)
Masuk habis tau....kitoarang semua tak sedar sebab dia senyap jer...
Tak nangis bersuara apa pun!
Puas duk tanya semua org, mana baby???
Heran jugak..yelah, mana tau kot ada org dukung bawak dia keluarkan..
Padahal baru kejap tu nampak dia meniarap depan tv...
Rupa-rupanya...senyap je dia duk bawah kerusi tu sambil meniarap buat hal sendiri
Hahhaa...lawaklah Hafiy!


Hafiy ni mmg jenis relaxlah...
Cuma kalau malam, kalau lambat bagi susu..
Hushh dia akan menjerit kuat sambil nak lepaskan badan dia dari pegangan kita...
Marahlah tu...




Tuesday, 26-Sep-2006 03:05 Email | Share | | Bookmark
Salam Ramadhan....

 
 
 
View all 6 photos...


Assalamualaikum semua...

Rasanya belum terlambat untuk Nim & 4H mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa....Just nak update cerita terkini 4H...

Thn ni mmg nim dah niat dah ajar Haziq berpuasa....
Sehari sebelum Ramadhan, nim dah explain panjang lebar dah kat dia apa itu puasa...
Nim cakap, esok cuba puasa yer (lagipun ahad cuti...oklah sikit nak monitor dia)...
Dia cakap ok, nanti Haziq 'tahan'....


Pagi sahur tu, puko 5 nim kejutkan Haziq, tapi mcm takmo bangun jer...
So, ingat takpelah, pelan2...
Tetiba puko 5.15 tgh kitoarang makan, dia turun...
"Mama, Haziq nak makan...nak puasa...nanti Haziq 'tahan' "
Wah...nim pun excited tgk dia bersemangat...
So kasilah dia sahur...sungguh2 dia makan...
Lepas makan dia terus naik atas tgk cartoon kat astro...
Suruh tido takmo pulak...


Tetiba puko 7.30 pagi dia datang kat nim...
"Mama, Haziq nak susu..."
"Eh...Haziqkan puasa"..
"Susu bolehkan?"
"Eh mana boleh, haziq tak boleh makan dengan minum.."
"Ala mama, bolehlah, susu jer..."
"Sabarlah Haziq, takkan tak boleh tahan...lagipun baru 2 jam...tunggu tengahari sikit yer..."
"Ala mama (merengek2 dah...) Arif (anak jiran sebelah umo 5 thn) tu boleh minum susu...Ibu dia kasi..Ibu dia baik.."
Laaa anak aku ni...
"Hmm....sabarlah sikit sayang...Haziq nak raya tak?"
"Ala mama...(dah sound emosi...mcm nak nangis ngan muka toya)...Haziq kurus, nanti Haziq tak larat..."
Hmmm banyaknya alasan dia....speechless mama!
At last...buatkanlah susu utk dia...
Takperlah...esok ada lagi...tiap2 hari nak suruh dia cuba..dapat setengah hari pun jadilahkan....

Harris? Huh...makin menjadi2 'over' dia...sampai mama naik rimas bila kadang2 dia buat muka kesian...tiap2 hari suruh mama cuti....siap cakap, "Kalau mama pergi kerja jugak, balik siang2 tau....jgn malam2" Adoiiilah...kalau opis mama dekatkan senang....ni jauh....5.30 balik, naik tren sampai rumah puko 7 tau....(kalau pergi aerobick jelah mmg malamkan... )...Mama pun cakaplah..mama kena kerja nak cari duit, nanti takde duit camner nak makan, nak beli itu ini? Dia tarus cakap.."Ehh duitkan dah banyak dlm tabung! " Alahai sayang oii... Ha lagi satu...jgnler sapa2 tegur rambut 'maggie' dia tu....marah wooo...dia tak suka...(Dia ingat dia tak handsome sbb dia sorang je rambut camtu.. )

Hadif? Macam biasa.... tooo cheekyyy!! Toooo nottty!! But suka merajuk (shame2lah) Tu yg buat lagi mama suka nyakat dia...saja suka tgk dia buat muka dengan mata menjeling...pastu muka tunduk ke lantai ke whatsoever ada depan mata...kengkonon nangis merajuk...tapi sambil2 tu dia duk intai mama...(mama aku ni taknak pujuk ker...hahhaha)...tak kuasa mama nak pujuk...dia pun mengerenyeh jelah...bawak hati yg lara... Hmmm...bilalah Hadif nak pandai cakap...asyik berbahasa isyarat jer.... La ni hobi dia...menconteng dinding kat rumah tu...dengan senang hatinya dia conteng...bila mama "heppp!!! " Berlari2 terkekek2 dia....pastu pi buat lagi...sabarr jelah...

Hafiy? Lupa nak cerita sebelum ni, sejak dia umo 4 bulan...dia dah pandai 'menidokan' diri sendiri....hehe...senang jer...kalau dia ngantuk...mama pun letak dia kat bouncer...pastu dengan sendirinya dia akan henjut bouncer tu ngan kaki dia...mama perati je dari jauh...non stop dia henjut sampailah mama tak dengar dah bunyi henjutan bouncer tu...laaaa dah tertido rupanya!! Kawan mama yg pernah datang rumah pun excited tgk Hafiy pandai 'layan' diri sendiri... Sampai la ni camtu....tapi malam agak payah skek nak tido sebab Hadif suka kacau... Yg lain...cam biasa...MAT SENYUM!

Raya tahun ni ingat nak beli dah siap jelah baju melayu 4H...ops 3H je kot...Hafiy takleh jalan lagi, so malas nak buat (lagipun sapa nak pakai pasni...yelah pasni baby girlkan...hehe...berangan! )...Hmm maybe konsep thn ni 'colorful'...semua baju kaler lain2...senang, habis cerita!!

Lupa nak bercerita masa time buka puasa kat rumah 4H...mak aaaiii meriahnya...bukan meriah apa, macam2 4H nak masa tu...gerammm je rasa...time org nak berbukalah, yg Harris nak mama suap bihun soto, yg Haziq nak mintak makan nasi lauk daging paprik...yg Hafiy nak susu, yg Hadif nak nyibuk sama minum air kelapa...kecohh!! Tarus mama tak lalu nak makan...kenyang dengar ragam 4H... Dah 2 hari masak utk berbuka...hari ni tak tau lagi...

Huh...panjangnya entry hari ni...takperlah...sebab rasanya pasni malas nak update sbb takde gambar dah...tgk mood jugaklah... Opss...situasi gambar2 ni takde kena mengena dengan cerita2 di atas...

Budak Notty!!


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net