HAZIQ & HARRIS & HADIF & HAFIY

By: Faznim Adiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 5-Mar-2008 10:38 Email | Share | | Bookmark
Hadif & Khilfi...

 
Gambar masa raya ari tu...

Hadif and his second cousin... Khilfi!



Monday, 11-Feb-2008 08:51 Email | Share | | Bookmark
My Heroes!

 


*Tu gigi susu Haziq yang 'lompong' tu... baru je patah hujung thn lepas... tapi lamanya nak tumbuh gigi baru/kekal. Haziq ni mana makan bende2 manis macam gula2, kek semua tu, dia tak suka... ice-cream pun dia makan sebab tgk Harris makan - lebih makan cone dia jer, mamanya yg kena habiskan ice-creamnya tu, air pun air kosong jer, yg color cuma boleh air milo jer! "


Tuesday, 15-Jan-2008 03:01 Email | Share | | Bookmark
Happy 3rd Birthday Muhammad Hadif Dearie...

Happy Birthday to you...
Happy Birthday to you...
Happy Birthday to Hadif...
Happy Birthday to you...

Yup.. today 15th January, Hadif genap 3 tahun...
As usual, Babah kata kalau nak buat birthday bash, kena tunggu 4H masuk 4 thn dulu..
So Hadif... tunggu next year ok... but utk hari ni, nanti karang mama beli kek ok..
Mama kerja ni... rasa nak mintak half day jer... nanti mama belikan Hadif CD Power Rangers wokeh! (Tak larat dah sebenarnya nak layan dia tgk CD Power Rangers duk ulang2 dari pagi sampai malam! )

So untuk anak mama yang manja terlebih sorang ni...mama sayangggg sangat kat dia..
Eventhough kengkadang Hadif selalu buat mama geram!! Sebab over ngada2....
Sampai mama tak larat nak layan... Tapi Hadiflah yang selalu buat mama tersenyum happy dgn telatah dia...

Mama doakan Hadif sihat2 selalu, jadi abang yg baik kepada Hafiy tau... jgn asyik nak lepuk adik tu, sian dia... dia pun dah banyak ikut perangai Hadif... dah asyik nak merajuk jugak... duduk balik sudut sambil nangis ngada2 - bunyi je lebih tapi mendayu2 sambil cebik mulut!

Kalau nak tido sebelah mama atas katil tu.. tak payahlah duk angkut/usung/kepit bawah ketiak segala CD Hadif tu... mainan yg Hadif suka semua tu... habis semuanya dia letak sebelah dia atas katil masa nak tido... rimas mama dibuatnya...

And kalau mama nak bermanja2 ngan babah tu, duduk sebelah babah ker, baring ker... tak payahlah nak jeles sayang, tak payahlah nak menjerit nangis suruh babah ke tepi... 'hover' lah pulak.... tak kasi mama chance langsung! Sian Babah tau....

Apa2 pun, walau mama ni garang, suka marah2 anak2 mama, tapi mama sayang... mama sayang semuanya....

Sorrylah lama tak update... nak visit fp mommies lain pun macam tak sempat... jenguk2 gitu jer...
lately ni busy sangat2...

Just to update on 4H...

Haziq - Haziq dah darjah 2... thn ni tak dapat lagi tgk dia pakai baju sekolah sebabnya dia sekolah petang... pagi pukul 7.45 dia sekolah agama sampai 10.45, pastu balik rumah rehat mandi makan gitu2, pukul 12 naik bas pergi sekolah.... balik sampai rumah pukul 7.. and mama selalunya sampai rumah 7.30 gitu (paling awal)... so mmg tak dapat tgk dia pakai baju melayu sekolah semua tu... malam tgk dia buat hw pulak...

Harris - Macam biasa, tadika Little Caliph dia dari pagi sampai pukul 12 jer... naik van... thn ni petang dia boring skek sebab kawan dia abang haziq sekolah petang... takde geng... geng gaduh dgn Hadif adalah...

Hadif - Dah banyak cakap, tapi still ada yg tak paham... dia masih tak boleh sebut nama dia.. dia bahasakan diri dia "Yehh"... Ni Yeh nya.. (Ini Hadif punya..)... pantang nampak mama pakai tudung, terus cakap "Mama nak gi ner? Yehh nak tut...".. pastu terus lari ambik baju 'lawa' dia... masuk bilik air mandi, nak tukar baju... ishkk tak bawak kesian pulak tgk dia nangis sungguh2.. tapi bila dah bawak... "menyesal, geram!" heheh... semua mainan nak dibeli... pastu merajuk guling2... sabauuu jelah!

Hafiy - Hafiy dah nak masuk 2 thn bulan April nanti... perangai dia unpredictable jugak... hmm suka makan! cepat 'terkehel' jugak... er lorat jugak dia ni... over acting kengkadang.... kalau dgn bibik ok jer dia dgr kata... pandai gak buat2 merajuk... ni belajar dari abang Hadif dialah ni... pandai buat lawak ngan mama jugak ni... mmg geram ngan dia! lari terkedek2 2 beradik ngan abg Hadif dia bukak pintu gril (dah pandai panjat bukak kunci pintu tu)... pastu berebut 2 orang nak peluk mama... sukaaa sgt part ni... tergelakk je mama bila diorang ni excited sangat sambut mama ngan babahnya balik kerja... terharu!!

Eh oklah.. kerja banyak ni... layan fp pulak... hmm gambar2 nantilah yer... tak sempat!

Salam.....


Sunday, 9-Dec-2007 02:07 Email | Share | | Bookmark
My Muchkeeennnnsss!!

 
 
 
View all 4 photos...
My sweethearts............


Budak kuat merajuk....


Salam...

To those yang wished nim birthday tu, tq tq tq sooo much!! Tak sempat nak jenguk fp you all, nanti ya, pelan2...
Actually nim baru baik demam, malam khamis lepas rasa sejuk sangat... dari opis lagi...
Esok tu terus dapat MC... ni mamanya dah sihat, Hadif and Hafiy pulak demam...
Sian diorang, tapi tadi call rumah, dah ok dah skek....

Malam birthday tu, hubby bawak pergi makan kat Bangi jer, malas nak keluar KL balik..
Makan dekat San Francisco Pizza... best sangat! Sebab makan berdua ngan hubby jerkan...heheh... Hadiah? hmm last year lambat jugak... tup2 hubby bawak gi Habib Jewel...
dapatlah gelang and cincin! This year.. hmm just wait and seelah yer... hehe.. nim tak kisah, bakat kata Julie, dapat makan J.Co donut pun dah suka!

So, tak banyak gambar 4H, adalah skek ni...


Tuesday, 4-Dec-2007 02:29 Email | Share | | Bookmark
It's My Day!!!

Happy Birthday to Me...
Happy Birthday to Me...
Happy Birthday to Me....


Hari ni Nim genap 31 tahun!!
Fuhhh 31 thn yg lepas, 4 December Nim lahir pada jam 5.23 pagi di Ipoh...
Perak mali tau...

Sekejap je the only anak perempuan Pak Pin ni dah 'tua'.... erkkk...
Semalam time Nim nak lelap mata dah, almost 12 midnite (selalu pukul 10 dah tido tau... )
My cousins, adik, makcik, friends, semuanya duk mengsms serentak!!!
Mana taknya, they all tgh berkumpul makan kat Kg Baru after balik dari hantar our Makyong ke Kelana Jaya nak pergi buat Haji...
Nim tak hantar, cuma jumpa dah ari ahad ari tu...
Hubby siap sorokkan hp sebab asyik berbunyi jer... heheh... jgn marah B, it's my day!!

Tapi happy2 pun, we all baru lepas bersedih sebab kehilangan our bapak sedara @ Uncle Din di Subuh Jumaat ari tu, 30 Nov 2007. Umur Uncle Din dah 68 tapi still nampak kuat sihat lagi, cumanya dah ajal maybe.. tiba2 jer terus sesak nafas pagi tu di Taman Bunga Raya...Setapak...
yang ralatnya, anak Uncle Din yang the only perempuan jugak (kitoarang semuanya sorang satu pompuan je) tgh kerja kat Mekah uruskan org pergi Haji....so tak boleh balik... cuma tunggu suami dia jelah balik outstation KK pastu kebumi lepas Asar dekat Tmn Ibu Kota... Ayah Nurin Jazlin pun datang - dia kawan anak2 Uncle Din, and lagipun diorang duduk satu taman dulu... semoga rohnya dicucuri rahmat... Al-Fatihah! Amin....

So.. hubby kata hadiah bulan depan... boleh camtu??? hihihi... dia mesti nak tunggu bonus dulu... lambatnya!! heheh.. hari ni cuma nak pergi makan jer... tapi kat mana, tak tau lagi... lagipun Nim kerja ni... takleh cuti minggu ni nak kejar deadline! Pastu hujung minggu ni Konvo ke-5 and pemasyuran Canselor - Jeanne bini Pak Lah...

So.. oklah... ada meeting pukul 9 ni...bye!



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net